ETKİNLİKLER

PROF. DR. MUSTAFA M. ARAL ÜNİVERSİTEMİZ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Mühendislik - Mimarlık Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen söyleşi programına Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Mühendislik –Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zakir Taş, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Söyleşi öncesi konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ 2019-2020 Akademik yılı ilk dersi için Prof. Dr. Mustafa M. Aral’a teşekkür ederek böyle bir önemli şahsiyeti ve bilim insanını tanımanın büyük bir ayrıcalık olduğunu söyledi. Rektörümüz konuşmasının devamında: “Özellikle Yozgat Bozok Üniversitesi Mühendislik- Mimarlık Fakültesi öğrencileriyle bu yoğun programı içerisinde saygı değer hocamı buluşturmak istedim. Sağ olsun kendileri bizleri kırmadı. Sizlerle karşılıklı soru cevap şeklinde mühendislik temeli üzerinde sohbeti olacak. Mühendislikle ilgili çok farklı bir dünyanın olduğunu farklı bir bilim insanı siluetinin nasıl olması gerektiğini Prof. Dr. Mehmet Mustafa Aral hocamızın farkıyla anlayacağımız güzel bir söyleşiye tanıklık edeceğiz. Saygıdeğer hocamızı dinledikten sonra öğrencilik ve arkasından gelecek mesleki yaşamınızda önemli kazanımlar edineceğinize inanıyorum” dedi.

Bartın Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Mustafa Aral  “Başarı ve Başarısızlık Nedir” soruları ile öğrencilerin kendilerinde var olan başarı potansiyelini nasıl ortaya çıkarabileceklerini, kendi yaşam öyküleri ve deneyimleri üzerinden paylaştı. Prof. Dr. Mehmet Mustafa Aral bütün öğrencilerin aslında başarılı olabileceğini belirterek öğrencilere şunları söyledi: “Çalışma alanlarınızda başarısızlıkta olacaktır; ama bu başarısızlıktan sonra kalkıp tekrar yürümesini ve başarıya adım atmasını çok iyi bilmeniz gerekir. Unutmayın başarıya giden yolun haritası ve anahtarı sizlerde mevcuttur”

Prof. Dr. Mehmet Mustafa Aral genç mühendis adaylarına lisan eğitiminin önemli olduğunu vurgulayarak İngilizce ve Fransızcanın yanında mutlaka matematik lisanını da öğrenmelerinin ileriki mesleki kariyerleri açısından önemli olacağına dikkat çekti.

Söyleşi karşılıklı soru ve cevapların ardından sona erdi.

30.9.2019 10:24

bozok üniversitesibozok üniversitesibozok üniversitesibozok üniversitesi

bozok üniversitesibozok üniversitesi

30.09.2019 15:38