YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ

2019-2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME (EK MADDE 1)YATAY GEÇİŞ DUYURUSU

2019-2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE YATAY GEÇİŞ İLANI

Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans Ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik' in EK 1 maddesi uyarınca “Merkezi Yerleştirme Puanları ile” Üniversitemiz bölüm ve programlarına, Yükseköğretim kurumlarında kayıtlı olan hazırlık sınıfı, ara sınıflar ve son sınıf öğrencileri yatay geçiş için başvuru yapabilirler.

Başvurular  aşağıda yazılı olan tarihlerde istenen belgelerle Fakülte Dekanlıklarına, Yüksekokul Müdürlüklerine ve Meslek Yüksekokulu Müdürlüklerine şahsen yapılacaktır.

NOT: 1-ÖSYS kontenjanının %30’u kadar merkezi yerleştirme yatay geçiş kontenjanı bulunmaktadır.

2-Resmi tatillerde başvuru alınmaz.

3-Posta yoluyla yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Başvuruda İstenen Belgeler

1-Başvuru Dilekçesi

2-Sınav Sonuç Belgesi (internet çıktısı)

3-Sınav Puan Türleri Belgesi (Yerleştirilmeden önce ÖSYM nin açıkladığı ve tüm puan türlerinizin ifade edildiği Puan Çizelgesi)

4-Disiplin Cezası Almadığını Gösteren Belge

5-Ders İçerikleri

6-Hazırlık, Ara Sınıf ve Son Sınıflar İçin Transkript (İntibak için) (Islak imzalı ve mühürlü veya e-imzalı)

7-Öğrenci Belgesi (yeni tarihli) (E-devlet çıktısı kabul edilecektir.)

Kesin Kayıt Sırasında İstenen Belgeler

1-Kimlik Fotokopisi

2-2 adet Fotoğraf (Fotoğraflar tarandıktan sonra görüntünün net olmamasından dolayı çoğaltılan fotoğraflar kabul edilmeyecektir.)

3-Kayıtlı Olunan Üniversiteye Ait Kimlik

4-Sağlık Kurulu Raporu (Raporların tam teşekküllü resmi hastaneden alınması gerekmektedir.)

5-Yatay Geçişe Engel Bir Durumun Olmadığına Dair Belge

2019-2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE

YATAY GEÇİŞ BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ

Başlangıç