İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğrencileri Votorantim Çimento Fabrikasını Gezdi

Yer: Yozgat

İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğrencileri Votorantim Çimento Fabrikasını Gezdi

Bİnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Yapı Malzemeleri dersi kapsamında öğrendikleri çimentoyu daha yakından tanımak ve üretim aşamalarını görmek amacıyla Votorantim Çimento Fabrikası’na teknik gezide düzenledi.
Gezi kapsamında fabrika yetkilileri tarafından öğrencilere firma ve fabrikanın tanıtımları yapıldı. İş güvenliği ve işçi sağlığının ön plana çıktığı bu bilgilendirme toplantısında öğrencilere çimento fabrikalarındaki yüksek iş güvenliği şartları da anlatıldı. Ayrıca fabrika tarafından yakıt olarak kullanılan atık malzemeler hakkında da bilgiler verildi.

cimento

Fabrika sahasını gezen öğrenciler, çimento hammaddelerinin karıştırılması, öğütülmesi, döner fırınlarda yüksek sıcaklıklarda klinker elde edilmesi gibi çimento üretim aşamalarını yakından görerek tanıdılar.

İdare binasına geçen öğrenciler, çimento hammaddelerinin analizleri ve çimento dayanım deneylerinin yapıldığı laboratuvarları gezdiler.  Sonrasında ise operasyon odasına geçerek tüm üretimlerin otomasyonunun ve kontrolünün yapıldığı bölümü inceledi.  Öğrencilerimiz, kendilerini misafir edip, gezileri boyunca sorularını sabır ve içtenlikle cevaplayan fabrika Genel Müdürü Özgür Şahan Bey ve ekibine teşekkür ederek gezilerini tamamladılar.