Bozok Üniversitesi İnşaat Topluluğu tarafından "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" etkinliği düzenlendi.

Yer: Mühendislik Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu

Bozok Üniversitesi İnşaat Topluluğu tarafından ''8 Mart Dünya Kadınlar Günü'' etkinliği düzenlendi.

Üniversitemiz Mühendislik- Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Hikmet Şelli AYBAR, Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Hamza Kemal AKYILDIZ, Mimarlık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emine Saka AKIN, Sosyoloji Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Esra GEDİK ve Dr. Öğr. Üyesi Hülya ÇAKIR, Teknik Bilimler MYO Öğretim Görevlisi Nefise YÜKSEL, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Program öncesi farkındalık yaratmak adına tüm katılımcılara beyaz kurdele dağıtıldı. Programın sunuculuğunu İnşaat Topluluğu Genel Sekreteri Mühibe Yılmaz yaptı. Açılış konuşmasını ise Topluluk Sosyal Sorumluluk ve Sosyal Faaliyet Birim Başkanı olan Topluluk Kadın Temsilcisi Göksu Kılıçarslan yaptı. Kadın Temsilci Göksu Kılıçarslan konuşmasında mühendislik alanında kız öğrenci olarak yaşadığı zorluklara rağmen yönetici olmanın üstesinden geldiğini ve kız öğrencilerimizin biraz daha cesaretli olarak kadın gücünü hissetmeleri gerektiğini tavsiye etti.

Programda Türk Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin düzenlediği kısa film yarışmasında birinci olan, akademik danışmanlığını İnşaat Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. Hayrettin Karaca'nın, yönetmenliğini aynı bölüm öğrencilerinden Hatice Efe'nin yaptığı ''Meleğin Göz Yaşları'' adlı kısa filme yer verildi.

Dr. Öğr. Üyesi Esra GEDİK konuşmasında meslek seçiminde toplumsal cinsiyetin etkisine değinirken Dr. Öğr. Üyesi Hülya Çakır ise erken yaşta evlilik konusunda bilgi verdi.

Programa destek veren Toplum Gönüllüleri Kulübü de yaptığı “Ünzile” skeciyle erken yaşta evlilik yapan bir çocuğun kayboluşu konusuna dikkat çekti. Yozgat halkı ile yaptığı sokak röportajlarıyla da büyük ilgi topladı.