YOZGAT1992 - 2013

FAKÜLTEMİZ 19 YAŞINDA !

Bozok Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, 1992 yılında (3 Temmuz 1992 tarihinde çıkan 3837 sayılı kanunla) Erciyes Üniversitesi bünyesinde "Yozgat Mühendislik-Mimarlık Fakültesi" adıyla kurulmuştur. 1994 yılında öğrenci alarak Yozgatlı hayırsever işadamı Sayın Erdoğan AKDAĞ tarafından yaptırılıp Üniversitemize bağışlanan binada eğitim-öğretime başlayan Fakültemiz, 2006 yılında Bozok Üniversitesi'nin kurulması ile Bozok Üniversitesi bünyesine geçmiştir. Halen Makina, İnşaat, Jeoloji, Elektrik-Elektronik ve Biyosistem Mühendisliği, Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama Bölümleri ile eğitim, öğretim ve akademik çalışmalarına devam etmektedir. Fakültemizin hedefi, kaliteli eğitim ve Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, dünya standartlarına uygun, ülkemizin gelişmesinde önemli görevler alabilecek mühendis ve mimarlar yetiştirmektir. Fakültemiz, çağdaş ders araç ve gereçleri, laboratuarlar, bilgisayar ve internet bakımından Rektörlüğümüzün sağladığı imkanlarla ve Döner Sermaye işletmemizin sağladığı katkılarla ve öğretim elemanlarımızın özverili çalışmaları ile hızla gelişmektedir. Öğrencilerimizin güzel bir ortam içerisinde başarılı ve mutlu olabilmeleri için barınma, burs, ulaşım, araştırma, spor ve kültürel imkanlar mevcut olup, geliştirilmeye devam edilmektedir. İlk mezunlarını 1997-1998 eğitim öğretim yılında vermiş olan Fakültemiz bugüne kadar 334 mezun vermiş olup, halen altı bölümde 1213 öğrenci ile 12000 metrekarelik eğitim – öğretim binası ve 2000 metrekarelik kapalı laboratuar binasına sahip olarak akademik çalışmalarına devam etmektedir. Her yıl artan kontenjanları ve yeni bölümleriyle toplam öğrenci sayımızın bir kaç yıl içerisinde 2000'i aşması beklenmektedir.

BÖLÜMLERE GÖRE ÖĞRENCİ SAYILARIMIZ:

Makina Mühendisliği 677
İnşaat Mühendisliği 650