ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA

ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE ! (DERS PROGRAMI)

Ders programımız güncellenmiştir.

Dolayısıyla öğrencilerimiz ders seçimlerini güncel ders programına göre yapmaları gerekmektedir.

Güncel ders programına sayfanın sonundaki linkten ulaşabilirsiniz.

ÖĞRENCİLERİMİZİN KAYIT SIRASINDA UYMASI GEREKEN ESASLAR

1. Bölümümüzde şu anda aktif üç müfredat bulunmaktadır.

1.  2012 öncesi öğrenciler Alan Dışı Seçmeli Ders de dahil olmak üzere 189 kredi ile mezun olmaktadırlar. Öğrenciler ŞBPS-1,ŞBPS-2,ŞBPS-3,ŞBPS-4,ŞBPS-5 ve ŞBPS-6 ders gruplarından her gruptan 1 (bir) ders almak zorundadırlar.
  2.  2012 girişli öğrenciler de Alan Dışı Seçmeli Dersler dahil olmak üzere 189 kredi ile mezun olmaktadırlar. Öğrenciler ŞBPS-1,ŞBPS-2,ŞBPS-3,ŞBPS-4,ŞBPS-5 ve ŞBPS-6 ders gruplarından her gruptan 1 (bir) ders almak zorundadırlar. Öğrenciler ŞBPS-7, ŞBPS-8, ŞBPS-9 ve ŞBPS-10 ders gruplarında bulunan her dersi almak zorundadırlar.
  3. 2013 ve sonrası girişli öğrenciler 168 kredi ile mezun olmaktadırlar. Öğrenciler Alan Dışı Seçmeli Ders almak zorundadır. Öğrenciler ŞBPS-1,ŞBPS-2,ŞBPS-3,ŞBPS-4,ŞBPS-5, ŞBPS-6 ve ŞBPS-10 ders gruplarından her gruptan 1 (bir) ders almak zorundadırlar.  Öğrenciler ŞBPS-7, ŞBPS-8 ve ŞBPS-9  ders gruplarında bulunan her dersi almak zorundadırlar.

2. Bozok Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği gereğince öğrenciler öncelikle alttan almadıkları ve/veya kaldıkları dersleri almak zorundadır.  Sonra döneminin derslerini almak zorundadırlar. Eğer bu duruma uyulmazsa öğrencinin bir yıl sonra döneminde almadığı dersler üstteki derslerle çakışacaktır (Bozok Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği, Madde 15. 2. Fıkrası gereğince).

3. Öğrencilerin üstten ders almaları nedeni ile kendi döneminde olan derslerinin çakışmasından öğrenci sorumludur. Bozok Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği dersi veren öğretim elemanının ders devamının takibini yapmakla yükümlü olduğunu belirtmektedir (Derse devam ve yoklamalar başlığı Madde-18).

4. Proje derslerinden kalan öğrenciler Fakültemiz Yönetim Kurulu Karar uyarınca bir sonraki dönem devam koşuluna uymak zorundadır ve derse devam etmeleri gerekmektedir.

5. 2012 ve sonra Bölümüze kayıtlanmış öğrenciler Stüdyo derslerinden tek ders sınavına girememektedirler (Bozok Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği Madde-26’nin ikinci maddesi gereğince)

6. Dönem 18 Eylül 2017 tarihinde başlayacaktır. Derse devam etme durumu ve yoklamalar bu tarih itibariyle başlayacaktır.

Haftalık Ders Programı için TIKLAYINIZ.

08 Eylül 2017 Cuma

ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA